Návody na náramky z gumiček

Pletení z malých barevných gumiček je v poslední době rozhodně hitem. Chceš si to vyzkoušet? Nabízíme ti nejen videonávody na různé náramky, ale i informace o tom, jaké gumičky kupovat a proč jsou vlastně teď tak slavné.

Kde se vzalyGumičky

Gumičky jménem Rainbow Loom (Duhový tkací stroj) se dostaly na trh v roce 2011, ale chvíli trvalo, než se staly skutečně fenoménem. Jejich tvůrce, pan Nga žijící v Americe, začal tím, že pro své dcery vyrobil prototyp tkalcovského stavu z dřevěné desky, připínáčků a zubních háčků. O nějakou dobu později, právě v roce 2011, už se výrobky prodívaly, nejdříve jen v Americe, dnes už celosvětově. Běžný set obsahuje stav, ministav, háček, 600 kusů barevných gumiček a 24 klipů ve tvaru C, kterými se náramky zakončují.

Návod na základní náramek z jedné řady gumiček.

Gumičky jsou in

V roce 2012 už byla hračka Rainbow Loom nejvyhledávanější hračkou na Googlu. Prodávanost však nejvíce vzrostla až letos, v roce 2014, kdy se na veřejnosti objevila vévodkyně Kate. Její náramek byl v decentních tónech červené a šedivé. Poté však vzrostly prodeje Rainbow Loom až o 300%. Od té doby jako by se zbláznil svět - lidé vyrábějí nejen množství náramků, ale i přívěšky, rukavice nebo dokonce šaty. Gumičkování je zkrátka všude.

Návod na složitější spirálový náramek.

Pozor na napodobeniny

Když budeš gumičky pořizovat, dej si velký pozor, jaké kupuješ. Testy totiž u některých napodobenin originálu prokázaly výskyt velkého množství ftalátů, které jsou nebezpečné. Zatímco v produktech schválených Evropskou unií je maximální povolené množství ftalátů pouze 0,1%, v některých gumičkách se vyskytovalo až 40%, což už je množství, které může působit rakovinotvorně. Ověř si, co kupuješ, a zaměř se na originál. Gumičky Rainbow Loom jsou otestované a bezpečné.

Gumičky Rainbow Loom nemůžeš sehnat, nebo jsou pro tebe moc drahé? Podívej se po jiných, které jsou osvědčené a v pořádku. Poznáš to podle značky CE, která označuje výrobky kontrolované Evropskou unií a splňující všechny bezpečnostní požadavky. Bohužel existuje i jiná značka CE, která označuje pouze to, že výrobek pochází z Číny, vypadá ale takřka identicky. Pro srovnání ti zde přidáváme obrázek.

CE

Na levé straně vidíš správnou značku. Čtvercová síť ani půlkolečka doplňující písmenka ve znaku nejsou, slouží pouze jako ukázka poměru velikostí. Značka od Evropské unie má písmena C a E dále od sebe. Zato když se podíváš vpravo, můžeš vidět, že písmena jsou prakticky hned u sebe.

Návod na náramek připomínající květy a motýly.


Další videonávody najdeš na stránkách Rainbow Loom. Podívej se také na druhý díl návodu, který je věnovaný pletení zvířátek.


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 21. 09. 2014   |   Zobrazeno: 51181x

Témata článku:Rady a tipy,DIY

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.